Mindig is szerettünk volna egy hatalmas területet, ahol nagymacskák, színpompás madarak, és különböző fajta emlősök laknak. Szerencsére megvalósíthattuk az álmunkat és minden erőnket, energiánkat a Zoo Szigetbecse építésébe és szépítésébe fektettük, ahol ma már több mint 45 állatfajjal találkozhattok. Legújabb jövevényünk két nagymacska, pontosabban egy szibériai tigris és egy afrikai oroszlán, akik cirkuszi múltjukat felrúgva költöztek hozzánk.

Nagymacska étrend: húst-hússal

A tigrisünk, Hektor, és az oroszlán hölgyünk, Leila nem éppen mondható fiatalnak, ugyanis 15 évesen kerültek hozzánk. Vadonélő társaiknál ez már aggastyán kornak minősül, ám fogságban elérhetik a 20-22 éves kort is, így nálunk tulajdonképpen a nyugdíjas éveiket töltik. A megelőző életük viszonylag kalandos volt, ugyanis egy cirkuszi társulat tagjai voltak Magyarországon. Értendjüket tekintve húsevők, csúcsragadozóknak nevezik őket, a vadonban csapatokba verődve vadásznak. Nálunk naponta több kiló csirke és marhahús fogy, ha éppen megéheznek, érdemes egy látványetetésre ellátogatnotok, ha akarjátok látni, milyenek a nagymacskáink, amikor prédára vadásznak.

Minden macskatulajdonságot birtokolnak

Azt gondolná az ember, hogy a nagymacskák legalább egy kicsit másképp viselkednek, mint a házikedvenceink, azonban ez nem teljesen igaz. Ők is szeretnek naphosszat lustálkodni, mindent játéknak tekintenek, valamint hosszas dorombolásban törnek ki, ha valami tetszik nekik. Állatkertünk vezetője, Fejes Orsi is meglepően jegyezte meg, hogy a koruk ellenére igencsak játékosak a nagymacskák. „Hektor és Leila nem mutatja semmi jelét annak, hogy nyugdíjas korban lennének. Igaz, a legtöbb macskához hasonlóan azért ők is szeretnek pihengetni, de van, hogy egyikük a másik farkával játszik, vagy éppen a kapott húst tekintik játéknak. Örülök, hogy befogadhattuk őket a Állat- és élményparkunkba, gondoskodunk róluk, hogy szép életük legyen!”  – mondta Orsi.

Értesülj az újdonságokról a Facebook oldalunkról

A szigetbecsei állatkertben számtalan állat található, a tengerimalacoktól kezdve a számtalan papagájon át egészen az ormányos medvékig, akik mind-mind arra várnak, hogy megismerhessenek benneteket. Figyeljétek Facebook oldalunkat, hiszen minden újdonságról ott számolunk be, valamint Hektor és Leila látványetetéséről is ott értesülhettek. Látogassatok el hozzánk a hét bármely napján és ismerjétek meg a ZOO Szigetbecse Állat- és Élménypark csodálatos világát!